MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Sordu

Kaynak: guneyege.net, 31 Aralık 2011
MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan sordu: “Yuvarlak Çayı üzerinde planlandığınız HES, yargı kararıyla durduruldu. Yuvarlak Çayı’na HES yapma konusundaki ısrarınız devam edecek mi?”

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan TBMM çalışmaları kapsamında bölgemizi ilgilendiren konularda soru önergeleri vererek ilgili bakanların dikkatini bölgemize çekmeye çalışıyor. Mehmet Erdoğan verdiği soru önergelerinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na “Seçim döneminde “Ege’nin GAP’ı” diyerek Akköprü Barajı’nı açtınız ama biraz önceki açıklamanızda Ege’nin GAP’ını kaptırdığımızı da açıkladınız. Bu bölgede Akköprü havzasındaki tarım arazilerinin sulanmasıyla ilgili herhangi bir sulama kanalı yapmayı düşünüyor musunuz? Gene bu barajı açarken köylülerin, oradaki beş-altı köyün ulaşımını sağlayan köprüyü yıktınız. Bu köylülerin ulaşım meselesini çözecek misiniz?

Yuvarlak Çayı üzerinde planlandığınız HES, yargı kararıyla durduruldu. Yuvarlak Çayı’na HES yapma konusundaki ısrarınız devam edecek mi? Eşen Çayı ve Kargı Çayı üzerinde planladığınız HES’ler yapılırsa bölgedeki tabii denge bozulacaktır. Bunları nasıl engelleyeceksiniz? Bölgede bu küçük HES’lerle zaman kaybedeceğinize güneş enerjisi ve rüzgâr enerjisini kullanmayı düşünüyor musunuz? Bodrum Yarımadası’nda yapılacak olan katı atık projesine destek verecek misiniz?’’diye sordu.MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan bölgemizi ilgilendiren diğer konularla ilgili olarak verdiği önergelerde TBMM Başkanlığına muhtarlarla ilgili olarak’’Mahalle ve köy muhtarlarımızın mevcut sorunlarının tespit edilmesi, bu sorunların giderilmesi ve yapılacak yasal düzenlemelerde dâhil olmak üzere alınması gereken önlemlerin araştırılması için Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü ‘nün 104 ve 105. Maddeleri uyarınca meclis araştırması açılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz’’dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a ‘’Muğla ilimizin köylerinde ve bazı mahallelerinde sokak aydınlatma lambalarının, bakım yapılacağı mazeretiyle toplatılması durumu söz konusudur. Sokak lambalarının toplatılması sebebiyle vatandaşlarımız adeta karanlığa mahkum edilmiştir. Şimdiye kadar Muğla ili, köy ve mahallerinde kaç tane sokak lambası “bakım” gerekçesiyle toplatılmıştır?

Toplatılan sokak lambalarından kaç tanesi bakımı yapıldıktan sonra tekrar kullanıma sunulmuştur?Sözde bakım mazeretiyle sokak lambalarının toplatılmasında, vatandaşlarımızı karanlığa mahkûm etmek gibi bir gayeniz bulunmakta mıdır?Vatandaşlarımızın sokak lambalarının toplatılması sebebiyle yaşadığı mağduriyet ne zaman son bulacaktır? ‘’dedi.

Erdoğan,Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a yıllardır tamamlanamayan Köyceğiz Dalaman arası duble yolla ilgili olarak ‘’Muğla ilimizde başlatılan ve yıllardır sürdürülen yol yapım çalışmaları nedeniyle yolların fiziki yetersizliği tehlike oluşturmaktadır.

Hükümetin ve bilhassa bakanlığınızın fırsat buldukça övünç kaynağı olarak dile getirdiği “duble yol” çalışmalarının uzaması trafik güvenliğini tehdit etmektedir. Muğla ilimizin ilçelerinin giriş ve çıkışlarındaki kavşakların fiziki yetersizliği, bölgenin turizm açısından belkemiği olan Dalaman Havaalanı yolunun devamlı çalışmalara tabi tutulmasına karşın standartlarının yükseltilememesi, yol yapım çalışmalarının yıllardır devam etmesine rağmen bir türlü tamamlanmaması vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini için tehlike oluşturmaktadır.

Özellikle; Trafik Hizmetleri Dairesinin, karayollarındaki 32 kör noktadan birisi olarak belirttiği, “Yatağan kavşağı” olarak bilinen mıntıkadaki fiziki yetersizlikler halen giderilmemiş ve bu yetersizliklerden dolayı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği tehlike altındadır.

Fethiye- Muğla karayolundaki uzayan yol yapım çalışmaları ne zaman neticelendirilecektir?İlçelerimizin giriş ve çıkışlarına, trafik güvenliğine uygun kavşakların yapılmasını düşünüyor musunuz?

Trafik güvenliğine uygun olmayan ve standartlara aykırı şekilde yapılmış Yatağan kavşağının standartlara uygun hale getirilmesini düşünüyor musunuz? Bölgemize, dünyanın dört bir yanından turistik faaliyetler için gelen misafirlerin de kullandığı, Dalaman Havalimanı karayolu ne zaman standartlara uygun bir hale getirilecektir?” dedi.