Çiftçiye SU’dan sebeple haciz

Kaynak: Şanlıurfa.com, 23 Şubat 2012
Şanlıurfa’da sulama borucunu ödemediği gerekçesiyle sulama birlikleri tarafından birçok çiftçiye haciz işlemi uygulanmaya hazırlanıyor. Çiftçilerin desteklemelerine el konuldu. 2011 yılında devlet tarafından çiftçiye peşinat ve 5 taksitlik borç yapılandırma hakkı tanınmasına rağmen sulama birlikleri bu kararı uygulamayıp peşin ödeme istiyor.

Borcunu peşin ödemeyen çiftçi ise haciz işlemlerine muhatap oluyor. Sırf bu yüzden tarımla uğraşmayı bırakan çiftçilerin sayısı daha şimdiden 150’yi buluyor. Borcunu ödemek için para biriktiren çiftçi tohum alacak maddi desteği bulamıyor.

Evlerine haciz tebligatı gönderilen birçok çiftçinin mazot, gübre ve mısır gibi desteklemelerine de bankalar aracılığıyla el konuldu.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’e seslenen tarım çiftçileri sulama birlikleri ile konuşulup borçların taksite bölünmesini istedi.
Naci Çetindağ’ın Haberi

Sulama tesislerinde son durum
Dönemin DSİ Genel Müdürü Doğan Altınbilek, 1999 yılında gelinen noktayı “Türkiye’nin en büyük gizli özelleştirmelerinden birini gerçekleştirdik” diye ifade etmişti.  2011 yılı itibariyle DSİ tarafından inşa edilip su kullanıcı örgütlerine devredilen sulama tesislerinin %94’ü sulama birlikleri, %4’lük bölümü sulama kooperatifleri, %2’lik bölümü ise DSİ’nin elinde işletilmekte.