Güneydoğu’da baraj suları tahliye ediliyor

Kaynak:Anadolu haber, 2 Şubat 2012

Güneydoğu’daki barajlar son günlerdeki yoğun kar yağışı ve yağmur sebebiyle doldu taştı. Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak’taki barajlarda su seviyesinin standartların üstüne çıkması üzerine fazla suların tahliye edilmesi kararlaştırıldı.

Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında bulunan Karakaya, Kralkızı, Dicle ve Batman’ın da aralarında bulunduğu baraj havzalarına son günlerde düşen yoğun yağış nedeniyle su seviyelerinde yükselme oldu. Diyarbakır Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, depolama kapasitesinin üzerindeki suların can ve mal kaybına yol açmadan güvenli bir şekilde tahliyelerinin zorunlu hale geldiği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi: “Bu nedenle baraj işletme programları çerçevesinde DSİ 10. Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan barajlarda önümüzdeki günlerde tahliye çalışmalarına başlanacaktır. Tahliye işlemleri esnasında can ve mal kaybının önlenmesi açısından özellikle nehir yatakları etrafındaki yerleşim birimleri sakinlerinin haberdar edilmesi büyük önem taşımaktadır.”