“Yeni Bir Su Politikasına Doğru” kitabı çıktı

Su Hakkı Kampanyası olarak yaklaşık üç yıldır, başka bir su yönetiminin mümkün olduğunu ve ayrıca   olması gerektiğini içeren çeşitli çalışmalar sürdürüyoruz. Uluslararası su adaleti aktivistleriyle bir ara gelip birbirimizle deneyimlerimizi paylaşıyor, suyun yönetiminde birincil derecede sorumlu olan yerel yönetimler  ve su idarelerinde yer alanlarla suyun yönetiminin katılımcı, demokratik bir kamusal hizmet olarak nasıl  hayata geçirilebileceğini içeren atölye çalışmaları yapıyoruz.

Bizler için su; en temel insan hakkı ve tüm canlılar için yaşam kaynağı. Bu vazgeçilemez varlığın eşit, adil  bir biçimde kullanımı ve kendi sürdürülebilirliğini devam ettire bilmesi için de: Herkesin yeterli miktar ve  kalitede suya fiziksel ve ekonomik olarak eşit biçimde erişmesinin sağlanması, su yönetimlerinde kamu  yararını gözeten, demokrasiyi ve katılımcılığı temel alan, su hakkını koruyan ve güvence altına alan,  ekolojik sistemi koruyan yönetim modellerinin oluşturulması gerektiğini savunuyoruz.

Bu savunduklarımızı dile getiren şimdiye kadar iki kitap çıkardık. “Yaşam Hakkı Olarak Su – Ercan  Ayboğa” ve “Uluslararası Su Hakkı Sempozyumu- Diyarbakır”. Şimdi bu yayınlarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Dr. Akgün İlhan tarafından hazırlanan “YENİ BİR SU POLİTİKASINA DOĞRU- Türkiye’de Su Yönetimi, Alternatifler ve Öneriler” başlıklı kitap dünyada ve Türkiye’de suyun özelleştirilmesinin tarihsel arka planını, bunun yarattığı sosyal, ekonomik, ekolojik ve kültürel sorunları, bu sorunların çözülmesine yönelik alternatif arayışlarını geniş bir çerçevede ele alıyor. Bütün canlılar açısından hayati öneme sahip suyun özelleştirilmesine ve neoliberal politikaların bir nesnesi haline getirilmesine itiraz eden kitabın; Türkiye’de sürmekte olan su hakkı mücadelelerine katkı sağlamasını ve su konusundaki bütünlüklü yaklaşımların gelişmesinde bir adım olmasını umuyoruz.

Kitabı bu linkten indirebilirsiniz. Eğer kitabın adresinize gönderilmesini istiyorsanız lütfen [email protected] adresi ile irtibata geçiniz.

Su Hakkı Kampanyası