Ergene belgeseli Alternatif Su Forumunda

Kaynak: turnusol.biz, 14 Mart 2012
Bir zamanlar çevresine hayat verirken, şimdi zehir akan Ergene Nehri’nin hikayesi belgesel oldu. Ergene İnisiyatifi gönüllüsü Nejla Demirci tarafından hazırlanan ‘Gündöndü’ belgeselinin ilk gösterimi Marsilya’da “Dünya Alternatif Su Forumu”nda yapılacak.

Ergene Nehri’nin hikayesi “Gündöndü: Türkiye’ de Bir Nehrin Hikayesi” adıyla belgesel film olarak çekildi. Yapımcı ve Yönetmenliğini Ergene İnisiyatifi gönüllüsü Nejla Demirci‘nin üstlendiği belgeselin müziklerini ise Serkan Çağrı yaptı.

Belgeselinin ilk gösterimi,  Marsilya’da yapılacak “6. Dünya Alternatif Su Forumu” nda gerçekleştirilecek.

ERGENE NEHRİ’ NİN HİKÂYESİ “GÜNDÖNDÜ” MARSİLYA’ DA…

“6. Dünya Alternatif Su Forumu”; bu yıl 14 – 18 Mart tarihlerinde Fransa’nın Marsilya kentinde yapılacak olan “6. Dünya Su Konseyi Forumu” na alternatif olarak toplanıyor.

Suyun ticarete konu edilmesine karşı, dünyanın bir çok bölgesinden çıkıp bir araya gelen yaşam savunucuları alternatif forumda mücadele deneyimlerini aktaracak ve yeni kararlar alacak.

Suyun yaşama hakkını savunan forumun gündeminde şu başlıklar var:

– Şirketlerin su kaynaklarını ele geçirmesi halinde tüm canlı ve cansız varlıkların yaşamı tehlikeye girecek.
– Parayı bilmeyen ve tanımayan yaban hayatı suya erişmede güçlük çekecek.
– Yaban hayatı ekolojik zincirin sigortasıdır.
– Tüm canlıların yaşayabilmesi için gerekli olan gıda, yaban hayat olmadan üretilemez.
– Su olmadan yaşam olmaz.
Yaşam savunucuları “6. Dünya Alternatif Su Forumu” nda şirketlere karşı seslerini tüm dünya halklarına bir kez daha duyuracaklar.

Foruma Türkiye’den Ergene inisiyatifi gönüllüsü Nejla Demirci ve Çiftçi Sendikaları Başkanı Abdullah Aysu konuşmacı olarak katılacak.

Forumda Demirci’ nin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği “Gündöndü: Türkiye’ de Bir Nehrin Hikayesi” belgeselinin ilk gösterimi de yapılacak.…