Pozantı’da Dünya Su Günü etkinliği

Kaynak: Açık Gazete, 19 Mart 2012
22 Mart Dünya Su Günü, Adana’nın Pozantı ilçesinde düzenlenen kapsamlı etkinlikle kutlanacak. Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü, Pozantı Kaymakamlığı ve Pozantı Belediyesinin birlikte organize ettiği etkinlikte su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi geleceği ele alınacak.

İlki geçtiğimiz yıl Adana’da gerçekleşen etkinlikte, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Pozantı Kaymakamı Kürşad Özdemir ve Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın da birer konuşma yapacağı belirtildi. Pozantı Atatürk Kültür Merkezinde Saat 10.00 başlayacağı bildirilen etkinlikte, Türkiye’nin su politikalarını ele alan panel ve konferansların yanısıra müzik dinletileri de yer alacak.

SU VE GELECEĞİMİZ

Adana Su Kanalisazyon İşleri Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz, Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Teknik Bilimler Meslek Yüksek okulu Müdürü Doc. Dr. Galip Seçkin, DSİ 6 . Bölge Müdür Yardımcısı Bülent Selek ve İsmet İnönü Teknik Meslek Lisesi öğretmenlerinden Nadım Duğan’ın konuşmacı olarak katılacağı etkinliğin ilk bölümünde, Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölüm başkanı Prof. Dr. Ahmet Yüceer ‘Sürdürülebilir Su Yönetimi’ , ‘Su ve Geleceğimiz’ başlıklı bir konferans verecek.

SU, KÜLTÜR VE SARIKEÇİLİLER

Etkinliğin öğleden sonra başlayacak olan ikinci ayağında ise Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Yard. Doç. Dr. Çağatayhan Bekir Ersü’nün oturum başkanlığında gerçekleşecek olan söyleşinin konuşmacısı Sarıkeçililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı ve Türkiye Su Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Pervin Çoban Savran olacak. Savran’ın “Su hakkı ve kültür” başlıklı konuşmasın ardından ise Gazeteci Yazar Yusuf Yavuz “Suyun Stratejik Önemi”, Gazeteci ve tv programcısı Tayfun Talipoğlu’nun ise “Suyun Bamteli” başlıklı söyleşileri gerçekleştirilecek. Dünya Su günü Konferansı, Hasan Çay’ın vereceği konserle son bulacak.