ÇED Raporları Halkın Görüşüne Açıldı

Kaynak: İlke Haber Ajansı, 6 Nisan 2012
Kiğı ve merkez ilçelerinde yapılması planlanan hidroelektrik santralleri için ÇED raporlarının halkın görüşüne açıldığı duyuruldu.

BİNGÖL – Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada Kığı İlçesi, Küçük Çay üzerinde yapılması planlanan ‘Ilıca Regülatörü ve HES’ ve Göynük Çayı üzerinde, yapılması planlanan “Çapakçur HES (1,788 MWm/1,700 MWe)” projesi için ÇED raporlarının halkın görüşüne açıldığını bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada Kığı İlçesi, Küçük Çay üzerinde yapılması planlanan ‘Ilıca Regülatörü ve HES’ için şu bilgiler verildi:

“Bingöl İli, Kığı İlçesi, Küçük Çay üzerinde Bilsev Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Ilıca Regülatörü ve HES (15,98 MWm/15,51 MWe)” projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporuna ilişkin ÇED süreci 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliğinin 11. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu Özel Formatı’na uygun bulunmuştur. ÇED Yönetmeliğinin 11. maddesi 3. bendi gereğince, proje ile ilgili inceleme değerlendirme süreci başlamış ve ÇED Raporu halkın görüşüne açılmıştır. Yöre halkına duyurulur.”

Ayrıca açıklamada, Merkez ilçeye bağlı Hacıçayırı Köyü, Göynük Çayı üzerinde yapılması planlanan “Çapakçur HES (1,788 MWm/1,700 MWe)” projesi ile ilgi, “Bingöl İli, Merkez İlçesi, Hacıçayırı Köyü, Göynük Çayı üzerinde, Yesrib Kuy. Hay. Gd. Ürt. Paz. San. Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Çapakçur HES (1,788 MWm/1,700 MWe)” projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporuna ilişkin ÇED süreci 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliğinin 11. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu Özel Formatı’na uygun bulunmuştur. ÇED Yönetmeliğinin 11. maddesi 3. bendi gereğince, proje ile ilgili inceleme değerlendirme süreci başlamış ve ÇED Raporu halkın görüşüne açılmıştır. Yöre halkına duyurulur” denildi. (Furkan Bingöl – İLKHA)