Bakanlar Baraj İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Kaynak: Haber FX, 5 Mayıs 2012
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ilısu Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

Diyarbakır’da Silvan Barajı’nın temel atma törenine katılan Bakanlar Veysel Eroğlu, Mehmet Şimşek ve Mehdi Eker, helikopterle Mardin’in Dargeçit ilçesine bağlı Ilısu köyüne geldi. DSİ 16. Bölge Müdürü Mahmut Dündar’dan brifing alan bakanlar, daha sonra Ilısu Barajı’nda yapılan çalışmaları inceledi. Ilısu köyü yakınlarından geçerken araçlarından inen bakanlar, cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafı çekti.

Bakan Eroğlu, Ilısu Barajı’nda 9 Mart 2012 itibarıyla dolgu çalışmalarına başlandığını, hedeflerinin 2014 yılında barajı tamamlamak olduğunu söyledi. Barajın yapımının zor olduğunu kaydeden Eroğlu, ”Aslında 2016 yılında tamamlanacaktı, Sayın Başbakanımız müteahhit ekiplerle pazarlık yaparak bunu 2014’e çekti. Çok zor bir baraj, zamanla yarışıyoruz. Geçmişte DSİ’de böyle bir göletlik 15 yılda bitmiyordu. Biz burada dev baraj yapıyoruz. Yani Türkiye’de Atatürk Barajı’ndan sonra gövde büyüklüğü açısından ikinci baraj” diye konuştu.

Bakanların Ilısu Barajı’ndaki inceleme ziyaretinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, bazı milletvekilleri ile Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ve yüklenici firma çalışanları hazır bulundu.

Bakanlar, daha sonra helikopterle Mardin il merkezine hareket etti.