Tatlarin Sulama Barajı”nda binlerce balık öldü

Kaynak: Haberfx, 09 Temmuz 2012

Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin beldesinde bulunan sulama barajında binlerce balık öldü. Ölen balıklar ırmak kenarında toplanırken, bölgede çevre kirliği yaşandı.
Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin beldesi girişinde bulunan Tatlarin Sulama Barajı’na hafta sonu piknik yapmak için vatandaşlar, korkunç bir tabloyla karşılaştı. Barajda bulunan irili ufaklı binlerce balık, bilinmeyen bir nedenle ölerek su yüzüne çıktı. Özellikle baraj kenarlarında toplanan balıklar, çevreye ciddi bir kokunun da yayılmasına neden oldu.

Piknik yapmak amacıyla baraja giden Yavuz Yüce (38), balık ölümlerinin sulama barajına karışan kanalizasyondan kaynaklanabileceğini savundu. Yüce, “Aralıklarla bu baraj çevresine piknik yapmak için geliyorum. Son olarak hafta sonu geldiğimde barajın kenarında binlerce balığın öldüğünü fark ettim. Ölü balıklar adeta bir balık tarlasını andırıyordu. Çevreye yayılan kokudan dolayı insanlar baraja yaklaşamıyor” dedi.

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ise, konuyla ilgili araştırma başlatıldığını ve barajdan alınacak su ve balık örneklerinin incelenmesinin ardından toplu balık ölümlerinin sebebinin tespit edileceğini kaydetti.