Açık Radyo’da Su Hakkı Programı başlıyor!

Dünyanın tüm renklerine ve seslerine açık, özgür, bağımsız ve duyarlı radyosu olan Açık Radyo’nun yeni yayın döneminde “Su Hakkı” adlı programla biz de yer alacağız. Program her hafta salı günleri, saat 16.00 ile 16.30 saatleri arasında yayınlanacak. Su Hakkı programında, su krizinin bütün boyutlarını, dünyada yaşanmakta olan gelişmelerle bağlantılı olarak Türkiye ölçeğinde ele almaya çalışacağız. Programa sizin de katkılarınızı bekliyoruz.

“Su Hakkı”nda dünyadaki su adaleti hareketlerinden, Türkiye’nin küresel pazara yönelik su politikalarına; Baraj ve HES’lerden, ambalajlı su sektörüne; su yönetiminde yaşanan yolsuzluklardan, iklim ve su krizlerine; suyun fiyatını kim belirlediğinden, Türkiye’de su kaynaklarının ne durumda olduğuna; su ve tarım politikalarından, sınır aşan sulara ve güvenlik barajlarına; AB Su Çerçevesi Direktifi’nden, kalkınmacı hidrolik paradigmaya alternatif su yönetimi arayışlarından, sanal su tüketimi ve su ayak izine kadar daha pek çok çeşitli başlığa değineceğiz.

Bazı haftalar programa çeşitli disiplinleri temsil eden uzmanları, su yönetiminde yer alan yerel yönetim aktörlerini ve sivil girişim aktivistlerini konuk edeceğiz. Bizimle [email protected] e-mail adresinden ya da 0212-2923439 nolu telefondan iletişime geçebilir, program ile ilgili görüşlerinizi ve su hakkı mücadelesi deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu şekilde bizim sesimiz sizin sesiniz olabilir. Gelin Su Hakkı programı ile su meselesi gibi herkesi, her canlıyı ve hatta henüz dünyaya gelmemiş olanları ilgilendiren karmaşık ve çok boyutlu bir mevzuyu güncel gelişmelerle birlikte değerlendirelim. 30 Ekim Salı günü saat 16.00’da, 94.9 Açık Radyo’da görüşmek üzere!