HES’ler satışta

Kaynak: Yeni Mesaj,  9 Ekim 2012
Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait 9 grupta toplanan 13 üretim santralinin özelleştirme ihalelerine katılmak üzere toplam 80 teklif geldi. 20 teklifle en çok yatırımcının ilgisini çeken Mersin’in Berdan Çayı üzerine kurulu Berdan Santrali oldu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Elektrik Üretim AŞ’ne ait 9 grupta toplanan 13 üretim santralinin özelleştirme ihalelerine katılmak üzere toplam 80 teklif geldiğini bildirdi. ÖİB, en çok teklifin 20 başvuruyla “Berdan Santrali”ne geldiğini açıkladı. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait ‘Grup 1: Engil, Erciş, Hoşap Santralleri’ne 4 şirketin teklif verdiği bildirildi. Açıklamada ‘Grup 2: Koçköprü Santrali’ne 5 şirketin teklif verdiği belirtildi. Diğer özelleştirilecek elektrik santrallerinin isimleri ise şöyle: Grup 3: Kısık Santrali, Grup 4: Göksu Santrali, Grup 5: Bozkır, Ermenek Santralleri; Grup 7: Hasanlar Santrali, Grup 8: Ladik – Büyükkızoğlu, Durucasu Santralleri, Grup 9: Arpaçay – Telek, Kiti Santralleri, Grup 10: Berdan Santrali.

Berdan Barajı, Mersin’’de Berdan Çayı’nın üzerinde, sulama ve içme – kullanma ve sanayi suyu temini amacı ile 1975 – 1984 yılları arasında inşa edilmiş bir baraj olarak dikkat çekiyor. Barajdan yılda 47 milyon kilovat/saat elektrik üretilmekte. HABER MERKEZİ