Belediye Başkanı’ndan “HES, Başbakan’ın mahallesini de kuruttu” haberine itiraz

basbakan-erdogan-in-evinin-bulundugu-mahallenKaynak: RotaHaber, 14 Eylül 2013

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın evinin de bulunduğu Merkez Mahallesi kaynak suyunun, Hidroelektrik Santrali (HES) nedeniyle kuruduğu iddiasının doğru olmadığını söyledi.
Minder, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı internet sitelerinde, “yapımı tamamlanan Güneysu Regülatör 2 HES’in, Başbakanın mahallesini susuz bıraktığı” yönünde maksatlı haberler yapıldığını belirtti.

Belediye olarak ilçeye bağlı mahalleler ve civar köylere Gürgen Su Projesi kapsamında su götürüldüğünü ifade eden Minder, “Bütün köy ve mahallelere belediyemiz su götürmüştür ama bazı insanlar halen eski kaynak suları kullanmayı tercih ediyor. Kuruyan kaynakların HES ile hiçbir ilgisi yoktur. Pekmezli, Taşpınar, Topkaya köyünde HES yapılmadığı halde eski kaynak kurumuştur. Kaynak sularının kuruması tamamen iklimsel etkiden dolayı yaşanmıştır. Başbakanın mahallesinin kaynak suyunun HES nedeniyle kuruduğu iddiası da doğru değildir. Kaynak sularında iklimsel etkilerden dolayı azalma yaşanmakta ve sular yeterli gelmemektedir” dedi.

Minder, haberin kesinlikle art niyetli olduğunu, haberi yapanın ve yaptıranların iyi niyetli olmadıklarını düşündüğünü söyledi.

– “Kaynak suları başta kanser olmak üzere bir çok hastalığın sebebidir”

Minder, kaynak sularının son derece sağlıksız olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Ben kurumasından memnuniyet duyuyorum. İyi ki kurudu. İddia ediyorum, altını çizerek söylüyorum. Bölgedeki kaynak suları sağlıksız ve içmeye müsait değildir ve başta kanser olmak üzere birçok hastalığın sebebidir. Çay bahçelerine verilen kimyasal gübrelerin, yağmur suları ile kaynak sularına karışması kanseri tetiklemiştir. Vatandaş bunu bilmiyor. Kaynak sularının depoları temizlenmiyor ve hatlara bakım yapılmıyor. Her türlü yabani hayvan içerisine düşebiliyor. Kaynak sularında yüksek miktarda mikrop var ve hastanelerde hastalıkların birçok sebebi sudan gösteriliyor. İnşallah insanlar belediyenin getirdiği sağlıklı sulardan içmeyi tercih eder.”