HES şirket ortağı çevre komisyonu üyesi

HES sirketi ortagı cevre komisyonu uyesiKaynak: Tarsusolay, 26 Nisan 2014

Boğazpınar’da yapılmak istenen HES Projesinin Şirket ortağı Kadir Canlı, Tarsus Belediye Meclisinde Çevre Komisyonuna seçildi. Yerel seçimlerin ardından geçtiğimiz günlerde olağanüstü toplanan Tarsus Belediye Meclisinde komisyonlar oluşturuldu.
Komisyonların oluşturulduğu meclis toplantısında skandal bir karara imza atıldı. Tarsus’a bağlı Boğazpınar köyünde Çamlıyayla Enerji Elektrik Üretim AŞ tarafından kurulması planlanan Hidroelektrik Santral Projesi’nin (HES) şirket ortaklarından olan Kadir Canlı, oy birliğiyle Çevre Komisyonu üyeliğine seçildi.

Canlı, 30 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerde AKP’den birinci sıra belediye meclis adayı olmuş ve seçimlerin ardından meclise girmişti.

‘KÖYLÜYLE DALGA GEÇİYORLAR’

Kararı değerlendiren Boğazpınar köyü HES karşıtı platform sözcülerinden Alper Mert, “Tarsus’un köylerinde ağaçları keserek, suların yatağını değiştirerek doğayı katledenler belediye meclisinde çevre komisyonuna giriyor. Bu durum köylüyle ve bütün HES karşıtı mücadele veren insanlarla dalga geçmektir” dedi. Kararda oyu bulunan herkes önce vicdanına sonra da köylümüze tarih önünde hesap verecektir’’şeklinde konuştu.

Boğazpınar köylülerinin HES karşıtı mücadelesini bastırmak için köylülere sayısız dava açan şirketin avukatı Hakkı Meniz de, yerel seçimlerde AKP’nin belediye başkan adayı olmuştu.

Haber: Burak Şefkat