Köylüler Baraj İnşaatına Girdi, Tünel Yapımı Durdu

Kaynak: haber50.com, 16 Aralık 2011
Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde yapımı devam eden Kandil-HES Barajı inşaat sahasına giren köylüler, başka bölgelerden gelip barajda çalışanlar olduğunu iddia ederek tünel yapım işini durdurdu.

Alınan bilgilere göre Yeniköy sakinleri, baraj inşaatında farklı bölgelerden gelen işçilerin çalıştığını öne sürerek, inşaat alanına girdi. Tünel çalışmalarının durdurulması üzerine durum jandarmaya bildirildi. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Tünel inşaatının devam etmesi gerektiğini belirten jandarma görevlileri, yapılan eylemin kanunlara aykırı olduğunu belirterek, hakların hukuki yollarla aranması gerektiğini söyledi. Daha sonra baraj yetkilileri ile görüşme talebinde bulunan köylülerin bu isteği yerine gelince eyleme ara verildi. 3 köy muhtarı ve köy halkının karıştığı eylem sonucu tünelde duran çalışma jandarmanın bölgeyi güvenlik çemberine almasıyla birlikte yeniden başladı.

Yeniköy Muhtarı Harun Demirci, baraj inşaatının başlamasıyla birlikte köylerinde huzur ortamının bittiğini öne sürerek, “Bizim amacımız burada yaşayan insanlar olarak biraz olsun dikkate alınmak. Barajın her türlü olumsuz etkisini bizler çekiyoruz. Ama maalesef iş konusuna gelince bölge halkı dışında herkes burada çalışıyor. Biz baraj yetkililerine yükmüşüz gibi bir hava var. İnanın bu köylerde yaşayan ve çalışabilecek yaşta olan insanların sayısına bir baksınlar 30 kişiyi geçmez. Bu insanların hepsi mağdur. Hepsinin işe ihtiyacı var” dedi.

Eylemin bitmesinin ardından köy muhtarlarını sözcü olarak bırakan vatandaşlar sessizce dağıldı.