Ordu’da Bir Hes’e Durdurma Kararı

Kaynak: haberciniz.biz, 29 Aralık 2011
Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu Sözcüsü Gül Ersan, Ordu İdare Mahkemesi’nin Gölköy ilçesi Kozören deresi üzerinde yapımı planlanan Atalay I-II-III Regülatörü ve HES için yürütmeyi durdurma kararı verdiğini söyledi.

Gül Ersan yaptığı açıklamada, Kozören deresi üzerinde peş peşe yapılacak olan regülatör ve HES’ler için verilen “Çevresel Etki Değerlendirilmesi Gerekli Değildir” kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle dava açıldığını, Ordu İdare Mahkemesi’nin dava konusu işlemin uygulanması halinde giderilmesi güç zararlar doğurabilecek nitelikte olması nedeniyle, yeni bir karar verilinceye kadar yürütmenin durdurulmasına oybirliğiyle karar verdiğini belirtti.

Ersan, “Şimdiye kadar on dava açtık. Bu davayla birlikte altı davada yürütmeyi durdurma kararı aldık. Diğer dört davada ise, davacı olanlar sadece platform üyeleriydi ve o yörede ikamet etmediğimiz için ehliyetsizlik nedeniyle dava talebimiz reddedildi. Reddedildiğimiz bu davalar için de Danıştay’a temyiz başvurusunda bulunduk” dedi.

Kaynak: IHA