HES inşaatında kaza

Kaynak: haber50.com, 7 Mart 2012
Nevşehir’in Avanos ilçesinde bulunan Bozca Köyü’nden geçen Kızılırmak üzerinde yapımı devam eden Hasankale Regülatörü ve HES İnşaatı’nda çalışma yapan iş makinesinin ırmağa düştü. Araç içindeki bir işçi kayboldu, 1 işçi ise yaralı kurtarıldı.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, üzerinde bulundukları iş makinesinin gölete devrilmesi sonucu suya kapılan işçilerden birisi jandarma, itfaiye ve diğer ekiplerin birlikte çalışması sonucunda kurtarılırken diğer işçiye ise henüz ulaşılamadı.

Hava şartlarının kötü olması nedeniyle arama çalışması dün akşam saatlerinde yarıda bırakıldı. Kaybolan işçiyi arama çalışmalarına Nevşehir Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekibi katıldı. Yaklaşık 60 kişilik ekip gecenin ilerleyen saatlerine kadar gölet içerisinde kaybolan işçiyi aradı.

Kaza sonucunda suya kapılarak kaybolan işçinin 1990 Diyarbakır Dicle doğumlu Mustafa Ayzit olduğu öğrenildi. Kurtarılan işçinin ise Hüseyin Karakuş (26) Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İşçinin, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Arama çalışmaları sabah tekrar başladı. Olayla ilgili Jandarma tarafından soruşturma başlatıldı.

CİHAN