Nehre düşen baraj işçisinin cesedi bulundu

Kaynak: Zaman, 20 Mart 2012
Adana Feke ilçesinde, inşaatı devam eden Kuşaklı Barajı ve Hidro Elektrik Santrali inşaatında çalışan ve suya düşerek kaybolan işçinin cesedi, dördüncü gününde bulundu.

Yapımına 2009 yılında başlanan Feke-Kuşaklı Barajı’nda inşaat ustası olarak çalışan Şamil Daşçı (39), 16 Mart Cuma günü sabah işe başladıktan kısa süre sonra inşaat kalıbı sökmeye çalışırken, dengesini kaybederek Göksu Nehri’ne düşmüştü. Arkadaşları tarafından kurtarılmaya çalışılan Daşçı, bütün aramalara rağmen bulunamamıştı.

Daşçı’nın cesedi, bugün olay yerinden 7 kilometre uzaklıkta, ırmak kenarında arama çalışmalarını yürüten baraj işçileri ve köylüler tarafından, Köprü Barajı’na 300 metre mesafede bulundu.

Olay, sivil savunma ekiplerine ve jandarmaya bildirilirken, savcının yapacağı incelemenin ardından ceset, Kozan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ceşet, burada yapılan incelemenin ardından Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kahramanmaraş’ın Aksu Mahallesi’nde oturan Daşçı’nın, evli ve beş çocuk babası olduğu kaydedildi.

(CİHAN)