HES inşaatında dalgıç kayboldu

Kaynak: Cnnturk.com, 20 Nisan 2012

Tokat’ın Niksar ilçesinde Kelkit Irmağı üzerinde yapımı devam eden hidroelektrik santralinde (HES) su altına vinçle beton blok indirirken halatın kopması sonucu suya düşen dalgıç, kayboldu.D-100 karayolunun Niksar-Reşadiye bölümünde Kelkit Irmağı üzerinde kurulan ve yapımı tamamlanmak üzere olan HES’de, su altına vinçle beton blok indirmek üzere çalışma yapıldı. Tahliye kapaklarının olduğu bölüme yerleştirilmesi planlanan beton blokun su altına indirilmesi için Samsun’da dalıcı denizcilik ve su altı hizmetleri üzerine faaliyet gösteren bir firmadan yardım alındı.

Firmada yetkili dalgıç olarak görev yaptığı belirtilen Ufuk Kurtuluş (28), beton bloku suyun altına indirmek isterken, vince halatla bağlı kafesle suya düştü. Halatın kopması sonucu beton blok ve kafesle suya düştüğü belirtilen Kurtuluş, tahliye kapaklarının olduğu bölümde oluşan girdaba kapılarak gözden kayboldu. HES inşaatında çalışanların tüm çabalarına rağmen Kurtuluş’a ulaşılamadı.

Durumun yetkililere bildirilmesinin ardından bölgeye jandarma, sivil savunma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Tokat İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, su seviyesinin yüksek olması nedeniyle baraj alanına giremedi.

Irmağın su seviyesinin düşürülmesi amacıyla Sivas’ın Suşehri ilçesindeki Kılıçkaya Barajı’nın kapaklarının kapatılması için yetkililere bilgi verildi. Su seviyesinin düşmesinin ardından arama-kurtarma çalışmalarının devam edeceği, Samsun’dan da çalışmalara katılmak üzere dalgıçların geleceği bildirildi.

Bu arada, Kurtuluş’un birlikte çalıştığı arkadaşı Servet Kasar’ın ve HES inşaatında çalışan işçilerin olayın üzüntüsünü yaşadığı gözlendi.