HES mağduru Leyla’ya Müslüm Baba’lı savunma

Kaynak: Hürriyet, 12 Nisan 2012
Erzurum’un Bağbaşı beldesindeki HES çalışmalarını protesto eylemlerine katıldığı için “Görevi yaptırmama, hakaret ve kasten yaralama” suçlarından hakkında dava açılan Leyla Yalçınkaya’nın (18) yargılanmasına devam edildi.

Tortum Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dünkü duruşmada, 5 Ağustos 2011’deki eylemde Tortum İlçe Jandarma Komutanlığı’nda er olarak görev yapan Abdullah Teke’ye taş atıp er Adil Aldemir’e “Şerefsizler” dediği öne sürülen Leyla Yalçınkaya savunma yaptı. O dönem 17 yaşında olan ve 9 yıla kadar hapsi istenen Yalçınkaya şöyle dedi: “Benim polisle ya da jandarmayla bir alıp veremediğim yok. Bu yüzden onlara taş atmam söz konusu değil. Kesinlikle onlara taş atmadım. Jandarma eri kendisine ‘Şerefsizler’ diye hakaret ettiğimi söylüyor. Eğer böyle bir şey varsa bunun CD kayıtlarında da bulunması gerekir. Suçsuzum.” Daha sonra duruşmada izlenilen CD’de siyah açık renkli desenli başörtülü kişinin Leyla olduğu tespit edildi. Yalçınkaya da kendisi olduğunu söyleyerek, “Orada bir şey yapmadan öylece duruyorum” dedi.

2 er psikopat

Leyla Yalçınkaya’nın avukatı Ercüment Şenol duruşmaya katılmayan 2 müşteki hakkında şunları söyledi: “Direnişin simgesi haline gelen Leyla Yalçınkaya, seçilen müştekiye görüntüden teşhis ettirilmiştir. Teşhis de usulüne uygun değildir. Leyla’nın sulh ceza mahkemesinde süren davasında da bu 2 er müştekidir. Her yerde bu 2 erin karşımıza çıkması dikkat çekmektedir. Bu da Leyla Yalçınkaya’nın birileri tarafından bu 2 müştekiye öğretildiği izlenimini vermektedir. Zaten biz bu 2 eri araştırdık. Bunlar Müslüm Gürses’in jiletçilerindendir. Psikopat tiplerdir. Yöre halkının eylem yapma hakları suç olarak kabul edilemez.” Duruşma ertelendi.