HES İşçileri TBMM Gündeminde

Kaynak: Giresun Gazete, 7 Haziran 2012
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Dereli’de HES inşaatı göçüğünde hayatını kaybeden işçilerin durumunu değerlendirdi.

Kapitalist, emperyalist sistemin doğayı katlettiğini belirten Karaahmetoğlu ölen işçilerin ailelerini ziyaret sırasında bir annenin ‘Önce dağlarımızı deldiler, sonra da yüreğimizi’ sözlerini genel kurulda bulunan milletvekillerine aktardı.

Milletvekili Karaahmetoğlu, “Gözü doymayan kapitalist, emperyalist sistem doğayı ve çevreyi katlediyor, tüketiyor bilinciyle tüm insanlığı çevreye karşı duyarlı olmaya davet ediyorum. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Doğu Karadeniz’de de derelerimiz, ormanlarımız, yaylalarımız, dağlarımız, yeşilliklerimiz katlediliyor. Bunun yanında ihmal ve denetimsizlik nedeniyle de insanlarımız da yaşamını yitiriyor. Bunun nedeni siyasi iktidardır. Seçim bölgem Giresun’un Dereli ilçesinde mayıs ayı ortalarında 4 yurttaşımız yaşamını yitirmişti. Köylerinde aileleri ziyaret ettim. Bir annenin bana söyledikleri ibret vericidir: ‘Önce dağlarımızı deldiler, sonra da yüreğimizi’” ifadelerini kullandı.