Uzungöl de HES’e Tepkili

Kaynak: Çankaya Gazetesi, 17 Haziran 2012
Uzungöl’de Trabzonspor’un yapacağı HES’e tepki var. Bölge halkı tepkiye hazırlanıyor.

Lisans öncesi son aşamayı geçen Trabzonspor’da büyük sevinç yaşanıyor. Bordo-Mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada 28 MW kapasiteli HES’in Trabzonspor için büyük bir kaynak olacağı belirtildi. Trabzonspor, lisans öncesi son aşamaya geldi. Bilindiği gibi Trabzonspor’un başvuru yaptığı HES ihalesine hiçbir firma girmemiş ve Trabzonspor en yüksek değer üzerinden teklif vermişti. Trabzonspor’un 28 MW’lık HES’inin bugünkü dolar kuruyla yıllık ortalama 15 milyon lira gelir getirmesi bekleniyor.

Trabzonspor Kulübünün, HES projesinde lisans öncesi son aşama olan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) belgesini olumlu olarak aldığı bildirildi. Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Bordo-Mavi Elektrik Enerji Üretim Tic. Ltd. Şti’nin üzerinden yürütülen enerji projelerinden birisi olan yıllık 28 MW kapasiteli Uzungöl 1 Regülatörü HES projesiyle ilgili olarak lisans öncesi son aşama olan ”ÇED Olumlu Belgesi” alındığı belirtildi.

Açıklamada, ”Buna göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Müdürlüğü 05 Haziran 2012 tarih 2549 sayılı kararıyla konuyu değerlendirerek kesinleştirdi. Kulübümüzün geleceğine yönelik kaynak girdisinde büyük bir yeri olan söz konusu projeyle ilgili alınan ÇED raporuyla lisans öncesi son aşama da tamamlanmış oldu” ifadeleri kullanıldı.