İHD Batman Şubesi, elektrik ve su kesintilerine dikkat çekti

Kaynak: Haberler.com, 23 Temmuz 2012

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, elektrik ve su kesintisinin insan hakkı ihlali olduğunu belirterek, derhal çözümlenmesi gerektiğini ifade etti.

İHD Batman Şubesi, Ramazan ayında artan elektrik ve su kesintilerine dikkat çekti. Yapılan yazılı açıklamada, son günlerde elektrik kesintilerinden ve voltaj düşüklüğünden kaynaklandığı belirtilen su kesintilerinin yaşamı olumsuz etkilediğini kaydedildi.

Hava sıcaklıklarının dayanılmaz bir düzeyde bulunduğu ve Ramazan ayına denk gelmesi ile ihtiyaçların daha da arttığı bir dönemde meydana gelen elektrik ve su kesintilerinin dayanılmaz bir hal almaya başladığına dikkat çeken İHD, açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İnsanların temel ihtiyaçları olan elektrik ve suyun temini konusunda sorumluların görevlerini yerine getirmelerini ve vatandaşı mağdur etmemelerini beklemekteyiz. İnsan Hakları Derneği olarak herkesi sorumluluğa davet ediyoruz. Yaşamı sekteye uğratan elektrik ve su kesintisi insan hakkı ihlalidir ve derhal çözümlenmelidir. Kent genelindeki bu sorunun aşılması için yöneticilerden acil duyarlılık bekliyoruz.”