Damacana Sulara Rakip “arıtmalı Çeşmeler”

Kaynak: Mynet Haber, 28 Kasım 2012
Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde hayırsever vatandaşlar ile belediye tarafından oluşturulan arıtmalı sokak çeşmeleri, halkın su ihtiyacını karşılıyor.

Eceabat Belediyesi tarafından ilki 2010 yılında yapılarak halkın hizmetine sunulan arıtmalı çeşmenin ardından, geçen süre zarfında dördüncü sokak çeşmesi de kurularak hizmet vermeye başladı.

Hayırsever bir aile ile belediyenin katkılarıyla Çamburnu mevkisi, Şehit Sat Komando Başçavuş Ahmet Toprakkarıştıran Parkı, OPET Tarihe Saygı Ortaokulu yakını ile Topçular Sokak’ta oluşturulan çeşmelere gelen vatandaşlar, su ihtiyaçlarını karşılıyor.

Belediye Başkanı Kemal Dokuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Ters Ozmoz” sistemiyle çalışan çeşmelerde, suyun içindeki istenmeyen mineraller ayrıştırılıp, saf içme suyu sağlandığını söyledi.

Dokuz, su ve yolun medeniyet olduğunu vurgulayarak, “İlçemizde dördüncü arıtmalı çeşmeyi kurduk. Temel amacımız halkımıza damacana kalitesinde su sağlamak. Daha önce vatandaşlarımız 5-10 lira arasında değişen fiyatlarla damacana suyu alıp, bunu kullanıyordu. Artık arıtmalı çeşmeler sayesinde, vatandaşlarımıza damacana kalitesinde su imkanı sunuyoruz” dedi.

Vatandaşlar tarafından bu hizmetlerinin hayır dualarıyla karşılandığını dile getiren Dokuz, “Ekiplerimiz periyodik olarak çeşmelerin bakımlarını gerçekleştiriyorlar. Yakın bir zamanda bu tür sokak çeşme sayısını beşe çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Eceabat halkından Halil Gezer ise şebeke sularının kireçli olması nedeniyle önceden içme suyunu satın aldıklarını, bunun 6-7 lirayı bulduğunu ifade ederek, “Bazı dar gelirli aileler satılan bu suları alamıyordu. Bu bakımdan hem masraftan kurtulduk hem de arıtılmış suya kavuştuk” şeklinde konuştu.

İlçede market işleten Mustafa Yıldız da “Bizlere zararı oldu. Arıtmalı çeşmelerin oluşturulmasının ardından, su satışlarında azalma yaşanıyor. Ama o kadar da olacak. Halka hizmetin her şeyden önemli” ifadelerini kullandı.

 

Bülent Ersöz, Anadolu Ajansı