Çatalzeytin Akçay HES’te Yeni Gelişme

Kaynak: Haberler.com, 19 Aralık 2012
Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde yapımı planlanan Yunuslar Regülatörü ve Hidro Elektrik Santrali’ne açılan 2. dava ile ilgili Kastamonu İdare Mahkemesi “İşlemin yürütülmesinin durdurulmasına” karar verdi.

Çatalzeytin bulunan Akçay deresinde HES Enerji Elektrik Üretim San. Tic. A.Ş. tarafından yapımı planlanan Yunuslar Regülatörü ve Hidro Elektrik Santralı’na açılan ikinci dava ile ilgili olarak Kastamonu İdare Mahkemesi “İşlemin yürütülmesinin durdurulmasına” karar verdi.

Yeni bir karar verilinceye kadar dere yatağında çalışma yapılmayacağı bildirildi. Çatalzeytin Aşıkları Çevre Platformu (ÇAP) adına açıklama yapan Mashar Özcan, “Akçay HES konusunda hukuk mücadelemiz sürüyor. Deniz dolgusuna, derelerin HES’ler ile taş ocaklarıyla kurutulmasına karşı çıkıyoruz. Çevrenin her noktasında varız. Çalışmalarımızı sürekli basına yansıtıyoruz. Yetkililerin izlediği, gündeminde olan çöplerin toplanması ve atık sularla ilgili çevre konularının çözümünden kaygı duymuyoruz. Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’ın çevre konusuna ilgilerine teşekkür ediyoruz” dedi. – Kastamonu