Leyla için HESap sordular

leyla-icin-hesap-sordular2Kaynak: Milliyet, 18 Nisan 2013
Erzurum’un Tortum İlçesi Ödük Vadisi’nde yaptırılacak HES’lere karşı düzenlenen eylemlerin sembolü olan Leyla Yalçınkaya hakkında açılan ’görevi yaptırmama, hakaret ve kasten yaralama’ suçlamalarıyla ilgili davada şikayetler geri alındı.

Daha önce benzer bir davadan beraat eden Leyla Yalçınkaya’ya destek vermek için CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile milletvekilleri Melda Onur, Aykut Erdoğdu, Ayşe Danişoğlu, CHP Erzurum il yöneticileri, avukatlar Eşber Yağmurdereli ve Ercüment Şenol da davayı izledi. Tekin, “Hak aradığı için 17 yaşındaki bir kız yargılanıyorsa o ülkede toplumsal barıştan söz edilemez” dedi.

Ödük Vadisi’ne kurulacak üç ayrı HES için düzenlenen gösterilerden sonra er Abdullah Teke, Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, Yalçınkaya’nın attığı taşla yaralandığını, er Adil Aldemir ise genç kızın kendisine “Şerefsizler” diye hakaret ettiğini ileri sürmüş, Yalçınkaya için iki ayrı dava açılmıştı.

Şikayeti geri aldılar

Hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istenen Yalçınkaya’nın avukatı Şenol “Askerler terhis olduktan sonra ifadelerini geri alarak davadan vazgeçtiktiklerini söylediler. Yani görevleri sırasında baskıyla verilmiş ifadeler bunlar. Bugün asıl hakim olmadığı için karar verilmedi. Ama 12 Haziran günü, Leyla umarız beraat edecektir. Taşeron firma HES yapımından vazgeçti. Şu anda çalışmalar durmuş durumda. İstikbal göremediği için terk etti” dedi.

NURSİMA KESKİN- KERİM BURUCU DHA