Munzur özgür akacak!

munzur-ozgur-akacak-2013Kaynak: Birgün, Sevgim Denizaltı, H. Burak Öz,  28 Temmuz 2013
13’üncü Munzur Festivali’nin son gününde düzenlenen “Munzur Özgür Akacak” yürüyüşüne yüzlerce yurttaş katıldı. Dersimliler, yaşam alanlarının HES, maden ocağı ve kalekollarla tahrip edilmesine izin vermeyeceklerini duyurdu.

Seyit Rıza Anıtı önünde buluşan Dersimliler, “Tarihimize, kültürümüze, inancımıza, dilimize ve doğamıza sahip çıkıyoruz” pankartı açarak utanç gölü adını verdikleri baraj gölüne yürüdü. Dersimliler yürüyüş boyunca “Munzur özgür akacak”, “Dersim’de baraj istemiyoruz”, “Dersim’de kalekol istemiyoruz”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları attı.

Jara Gola Çetu Parkı’nda yapılan açıklama öncesinde Gezi direnişinde öldürülen gençler için bir saygı duruşunda bulunuldu, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganları atıldı. Yapılan açıklamada Dersim doğasının HES’ler ve maden ocaklarıyla katledilmek istendiğine dikkat çekilerek Dersim halkının buna izin vermeyeceği vurgulandı. Açıklamada, “Doğamıza, yaşam alanlarımıza sahip çıkacağız. Gezi direnişi de gösterdi ki direnenler kazanır. Biz kazanacağız, kapitalizm kaybedecek” denildi.