Siirt Üniversitesi Öğrencilerinden ‘Su’ Eylemi

siirt-universitesi-ogrencileri-sorunlar-yuzunden-yol-kapattiadb6aaa06ca407b792fbKaynak: Son Dakika & Evrensel

Siirt Üniversitesinin çeşitli fakülte ve yüksek okullarında eğitim gören ve Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı erkek öğrenci yurdunda kalan 200 öğrenci, su eylemi yaptı.

Siirt Üniversitesi’nin çeşitli fakülte ve yüksek okullarında eğitim gören ve kampüs içindeki Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı erkek öğrenci yurdunda kalan yaklaşık 200 öğrenci, su eylemi yaptı. Günlerdir suların akmadığını belirten öğrenciler, içmeye su bulamadıklarını ve banyo yapamadıklarını, ayrıca kantinde fahiş fiyatla su satıldığını öne sürdüler. Üniversite önünden geçen Siirt-Kurtalan karayoluna çıkan öğrenciler burada yolu ulaşıma kapatıp oturma eylemi yaptı. Öğrencilerin eylemi nedeniyle karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Erman, eylem yerine gelerek öğrencilerle görüştü. Erman, “Sorun üniversiteden kaynaklanmıyor. Yurt-Kur’dan kaynaklanıyor. Bir su borusu patlamış ve bugün onarıldı. Bir iki saat içinde su verilecek” diyerek öğrencileri eylemlerinden vazgeçirmeye çalıştı.

Öğrenciler adına konuşan Fatih Tutulan, “Bir haftadır sular akmıyor. İçmeye ve yıkanmaya su bulamıyoruz. Kampüs şehir dışında bunuyor. Yurttaki kantinde de sular fahiş fiyatla satılıyor. Okulun açılmasından bu yana sorunumuz çözümlenmedi” dedi.

Yaklaşık bir saat süren eylemde, kapanan karayolu nedeniyle uzun araç kuyruğu oluştu. Buna rağmen araç sahipleri korna çalarak öğrencilere destek verdi.

Öğrenciler adına kısa bir açıklama yapan Fatih Tutal isimli öğrenci, “Siirt Üniversitesi’nin Kezer Yerleşkesinde bulunan erkek ve kent merkezinde bulunan kız öğrenci yurdunda bir haftadan beridir sıcak su yok. Ayrıca yurttaki fahiş fiyatlardan dolayı adam akıllı yemek yiyemiyoruz. Yurtta bulunan asansörler de çalışmıyor. Biz öğrenciler olarak bu sorunlarımız çözülene kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Sorunlarımız yurt yönetimine ve Rektörlüğe defalarca bildirmemize rağmen bunca zaman çözülmedi” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler, bir saat süren eylemlerini sonlandırarak üniversite girişine geri döndü. Burada da yaklaşık 45 dakika kadar oturma eyleminde bulunan öğrenciler ardından eylemlerini noktaladı.