Fındıklı’da Hes karşıtları oturma eylemi başlattı

Kaynak: Tarsusonline, 22 Aralık 2011
Rize’de HES karşıtları, Fındıklı İlçesi Arılı Deresi üzerde yapılan dere ıslah çalışması ile ilgili bilgilendirilmediklerini gerekçe göstererek çalışmayı yürüten firmanın şantiyesinde oturma eylemi başlattı.

Rize’nin Fındıklı ilçesinde Derelerin Kardeşliği Platformu’na (DEKAP) bağlı Fındıklı Derelerini Koruma Platformu üyeleri, Arılı Deresi üzerinde devam eden dere ıslah çalışmalarının, ileride yapılması olası bir HES projesinin alt yapısı olduğu gerekçesiyle iki kez protesto gösterisi düzenleyip Fındıklı Kaymakamlığı’ndan konu hakkında bilgilendirilmelerini istemişti. Son protestonun üzerinden bir hafta geçmesine rağmen HES karşıtları konu hakkında bilgilendirilmeyince bugün çalışmayı yürüten firmanın şantiyesinde oturma eylemi başlattı. Şantiyede ateş yakıp başında toplanan çevreciler, istedikleri bilgiyi alana kadar bölgeden ayrılmayacaklarını açıkladılar.

Fındıklı Derelerini Koruma Platformu adına bir açıklama Avni Ertaş “Geçtiğimiz günlerde iki farklı eylemle tepkimizi dile getirdik. Ancak hep o günü kurtarmak için cevaplar verdiler. Şimdi en doğal hakkımız olan doğamızı koruma, kollama ve yaşatma faaliyetini gerçekleştiriyoruz. Bu arada yapılan çalışma dere ıslahı çalışması deniyor. Ancak yok olan balıklar ve yönü değiştirilen derenin yanı sıra görüntüsü bozulan doğaya sahip çıkmak ve en azından bundan sonrası için inşaatı durdurma kararı verilene kadar buradayız” dedi.