Patlayan baraj kapağı inceleniyor

Kaynak: Zaman, 3 Mart 2012
Adana’nın Kozan ilçesindeki Gökdere Köprü Barajı derivasyon tüneli kapağının patlamasının ardından kaybolan 10 işçinin 4’üne ulaşılmıştı. Bulunamayan 6 işçinin bulunması için çalışmalar aralıksız devam ederken, suyun çekilmesinin ardından patlayan kapağın bulunduğu bölgeden numune alındı.

Barajın derivasyon tünelinin kapağının 24 Şubat’ta patlaması sonucu kaybolan işçiler Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Hasan Bolat, Veli Damaksız, Selahattin Aral ve Necmettin Karayiğit’i arama kurtarma çalışmasına bugün sabah erken saatlerde başlandı.

Bu arada patlamayla ilgili olarak aralarında inşaat ve makine mühendislerinin de bulunduğu bilirkişi heyeti, derivasyon kapağının bulunduğu yerde inceleme yaptı. Heyettekiler, kazanın kesin sebebini belirleyebilmek için kapağı destekleyen betonarme zemin ve kapaktan sac numunesi alarak laboratuarda incelenmek üzere götürdü.

CHP’Lİ VEKİLLERDEN İNCELEME VE ZİYARET

CHP Adana Milletvekilleri Ümit Özgümüş, Turgay Develi, Ali Demircalı ile Adana İl Başkanı Zeydan Karalar’da, baraj sahasına gelerek inceleme yaptı. Milletvekili Özgümüş, Olayı meclis gündemine taşıdıklarını ve sorumluları en kısa sürede bulunmasını istediklerini söyledi. Milletvekilleri Demirçalı, Develi ve Özgümüş, Kozan Belediyesi tarafından kurulan çadırdaki kayıp yakınlarını da ziyaret ederek bir süre sohbet edip alandan ayrıldı.

YILMAZ: UÇAN KUŞTAN MABET BEKLİYORUZ”

Öte yandan kayıp işçilerden Mehmet Yılmaz’ın babası Bilal Yılmaz, “Çalışmalarda şikâyetimiz yok. Fakat biraz daha yoğunlaştırılmasını istiyoruz. Burada umutla bekliyoruz.” dedi. Diger kayıp yakınlarının da baraj bölgesinde endişeli bekleyişleri sürüyor. 2 çocuk babası olan Hasan Bolat’ın yakınları, bir an önce barajdan cesetlerinin bulunmasını istediklerini söyledi.

Arama kurtarma çalışmaları Baraj gövdesi önünde bulunan alanda Ankara, Adana, Mersin ve Tarsus’tan gelen Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı yer altı arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

(CİHAN)