Taksim Meydanı’nda HES protestosu

Kaynak: Ensonhaber, 16 Mayıs 2012
Taksim Meydanı’nda toplanan bir grup, Giresun’da hidroelektrik santrali (HES) inşaatında 4 işçinin hayatını kaybetmesi dolayısıyla protestoda bulundu.

”İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenlerin Aileleri ve Yakınları” adlı grup üyeleri, pankart açarak, slogan attı.

Grup adına yapılan açıklamada, dün Giresun’un Dereli ilçesinde HES inşaatında heyelan meydana gelmesi sonucu 4 işçinin hayatını kaybettiği hatırlatılarak, iş kazalarında ölenlerin sayısının her gün arttığı kaydedildi.

Açıklamada, ”yaşanan ölümlerin, HES inşaatlarını denetlemeyenlere, HES projelerine izin verenlere ders olması gerektiği” öne sürüldü.

Gruba destek veren İstanbul Barosu Çevre Komisyonu Üyesi Avukat Alp Tekin de Giresun’da devam eden 8 HES inşaatı için ”yürütmeyi durdurma” davası açtıklarını belirterek, ”4 dava lehimize neticelendi. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ancak işçilerin hayatını kaybettiği inşaatla ilgili mahkeme olumsuz karar aldı. Eğer inşaat durdurulsaydı bu ölümler yaşanmayacaktı” diye konuştu.

Gruptakiler, işçi ölümlerinin durdurulması için 20 Mayıs Pazar günü Taksim tramvay durağında bir saatlik ”vicdan nöbeti” tutacaklarını belirterek, herkesi etkinliğe davet etti.