“Hükümet bu işi de eline yüzüne bulaştırdı”

Kaynak: Haber10, 18 Haziran 2012

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, hidroelektrik santraller (HES) nedeniyle Iğdır’da tarımın bitmek üzere olduğunu öne sürdü.Oğan, düzenlendiği basın toplantısında, kentte kurulan HES’lere ilk etapta, ”memlekete faydası olur” düşüncesiyle karşı çıkmadıklarını anlattı.

HES’lerin faaliyete geçmesinin ardından çiftçinin giderek daha az tarım suyu almaya başladığını ileri süren Oğan, şöyle devam etti:

”Hükümet, her işi olduğu gibi bu işi de eline yüzüne bulaştırdı. HES’ler adeta Iğdır’ın gırtlağını sıkma noktasına geldi. Vatandaşlar isyan noktasında. Iğdır’da hidroelektrik santralleri yüzünden tarım bitmek üzere. Yarın çiftçi buraları elinde kazmayla, baltayla basarsa sorumlu iktidardır.

Gümrük kapıları da adeta Iğdır’ın yüzüne kapatıldı. Iğdır’lı, ‘AK Parti’ye oy vermediği için cezalandırıldığını’ düşünüyor. Iğdır’ın tek geçim kaynağı tarım. Iğdır’da tarımın bitirilmesinin kime ne faydası var? Iğdır’ın suyu kesilirse Iğdır’lı gerekeni yapacaktır.”

Oğan, açıklamasının ardından bir gazetecinin, ”Şanlıurfa Cezaevi’ndeki yangına ilişkin değerlendirmesini” sorması üzerine, ”Sebep ne olursa olsun vatandaş devlete canını emanet etmiştir. Onun hayatından devlet sorumlu. Bir kez olsun medeni ülkelerde olduğu gibi Adalet Bakanı gereğini yapsın, istifa etsin” diye konuştu.