Baraj tarım alanlarını yok ediyor

Kaynak: Stargazete, 18 Haziran 2012
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği ‘Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü’ nedeniyle merkeze bağlı Şerbetköy Köyü’nde Çay kenarında eylem gerçekleştirdi.
Batman Barajının düzensiz bir şeklide açıldığına dikkat çeken Çevreciler, toprak kaymalarına karşı tepkilerini dile getirdiler. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, dünya çölleşmeyle mücadele günü dolayısıyla Batman merkeze bağlı Şerbetköy Köyü’nde “Çevre nöbetindeyiz” pankartını açarak Çay kenarında basın açıklaması yaptı.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunaga, “Toprak yaşamın vazgeçilmezidir. Toprakları çölleşen bir ülkeyi bekleyen en önemli ve kaçınılmaz tehlike; işsizlik, yoksulluk, susuzluk, açlık ve göçtür’ gerçeğine inanan Çevreciler olarak; “Gelecek nesillere, çocuklarımıza çölleşmiş bir ülke bırakmak istemiyorsak, toplum olarak çölleşmeye karşı verilen mücadelede yerimizi almalıyız” dedi. Argunaga, “Batman Çayının yön değiştirmesi nedeniyle Çarıklı ve Şerbetköy’deki birinci sınıf tarım arazilerini kaybetmeye başladı. Hala bir tedbirin alınmadığını gözlemliyoruz. Toprak kaybından sorumlu olan kurumları şikayet etmek için buraya geldik” şeklinde konuştu.

YUSUF UYANIK