Trabzonlu köylülerden Şekerbank’a HES tepkisi

Kaynak: Finansglobal, 3 Haziran 2012

Trabzon’un Çaykara İlçesindeki Solaklı Vadisi’ne yapılmak istenen HES’e karşı direnen köylüler HES şirketinin hissedarı olduğu öne sürülen Şekerbank’ı protesto etti.
Şekerbank’ın İstanbul Gümüşsuyu’daki şubesinin önünde eylem yapan Karaçam ve Köknar köylüleri, bankanın camlarına ve ATM’sine ‘Deremiz Şekerbank’a sermaye olmayacak” ve “Teslim Olmayacağız” yazılı dövizler astı.

Karaçam ve Köknar köylüleri adına yapılan ortak açıklamada konuşan Atilla Oğuz, HES’e karşı mücadele eden köylülerin baskılara ve onur kırıcı müdahalelere maruz kaldığını belirterek Bölge adeta işgal altına alınmıştır” dedi.

ŞEKERBANK HES’İN GERÇEK SAHİBİ

HES şirketinin mafyatik yöntemlerle halkı tehdit ettiğini hatırlatan Oğuz, “Eylemi Şekerbank’ın önünde yapmamızın nedeni var. Bölgede halka gözdağı ve korku vermek için mafyatik ilişkileri olduğu bilinen yerel taşeron şirketleri öne süren Derebaşı Enerji AŞ’nin ana ortağı Şekerbank’tır. Solaklı Derebaşı HES projesinin en büyük hissedarı ve gerçek sahibi bölgede bulunan taşeron şirketler değil, Şekerbank’tır. Dolayısı ile Şekerbank, Derebaşı AŞ’nin ana hissedarıdır, sahibidir”dedi.

Oğuz, mafyatik tehditler, baskıcı ve antidemokratik uygulamalara rağmen mücadelelerinin süreceğini söyledi.