Arhavi Kamilet’teki HES’e karşı

Kaynak: 08 Haber, 10 Temmuz 2012

Arhavi’de Kamilet Vadisi üzerinde yapımı planlanan HES’lere karşı Arhavi Belediye Başkanı başta olmak üzere, AK Parti’den CHP’sine, MHP’sinden tüm sivil toplum örgütlerine kadar herkesimden ileri gelenleri “ Çifteköprü, Mençuna bölgesinde yapılması planlanan hidroelektrik santralini istemiyoruz.” diyerek ortak görüş ve irade ortaya koydular.

Arhavi istendiğinde her konuda bir ve beraber olabileceğini gösterdi. Arhavi’nin turizmde ve tanıtımda adeta göz bebeği haline gelen Çifteköprü-Mençuna Şelalesi ve devamındaki Kamilet Vadisi, Bal Ormanları’nın projelendirildiği, alabalığı ile otantik köy yaşamı ile her türlü meyve ve sebzenin yetiştirildiği, çay tarımının yapıldığı, yeşilin her tonunun bünyesinde barındıran bu bölgeye bu günlerde hidroelektrik santrallerinin kurulması yönünde çalışmalar yürütülmektedir.

Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’ndan başlayarak İl Genel Meclisi’nin AK Parti’li üyesi, AK Parti Arhavi İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, CHP-MHP –DSP İlçe başkanları ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin ve muhtarların da içinde olduğu bir grup Çifte Köprü üzerinde toplanarak basın açıklaması yaptılar.

Arhavi Turizm Derneği Başkanı Refik Lakerta tarafından okunan ortak basın açıklamasında 11 Temmuz 2012 Çarşamba günü bölgede yapılmasına başlanacak olan hidroelektrik santrali inşaatını protesto etmek için halkın duyarlı davranarak katılmasını istediler.

Lakerta tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. “Bizler, Arhavi’nin bütün siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, ilgili köy muhtarları ve duyarlı insanlar hep birlikte buradayız. Burada olmamızın amacı, Arhavi’nin yani çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğini korumak ve kurtarmaktır.”