Baraj’daki balıkların ölüm nedeni sıcaklığa bağlı yosun patlaması

Kaynak: Haberimport, 12 Temmuz 2012
Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin beldesindeki sulama barajında yaşanan toplu balık ölümlerinin nedeninin sıcak havanın etkisiyle meydana gelen yosun (alg) patlaması olduğu öğrenildi.
Tatlarin Sulama Barajı’nda meydana gelen balık ölümleri ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Nevşehir İl Müdürlüğü personeli ile Nevşehir Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, incelemelerde bulundu, su ve balık numuneleri topladı. Barajda meydana gelen balık ölümlerinin nedeninin ortaya konması amacıyla Nevşehir Üniversitesi Biyoloji Bölümü laboratuarlarında yapılan analizler sonucunda, baraj suyunda alg patlaması olduğu gözlemlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde Acıgöl’de yapımına başlanan atıksu arıtma tesisinin faaliyete geçmesi ile birlikte yaşanan sorunlar kesin olarak ortadan kalkacak. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre tesisin yapımının tamamlandığı, isale hattındaki eksikliklerin giderilmesi ile birlikte çok kısa sürede faaliyete geçeceği belirtildi.

Yetkililer ayrıca, vatandaşları sulama barajında balık avlamaması ve sersemlemiş olarak yakalanan balıklarında yenmemesi konusunda uyardı.