GATAB Başkanı Üras: “GATAB’ın Kemer’de HES yapacağı yalandır”

Kaynak: Haberciniz, 19 Temmuz 2012

Tekirova Belediye Başkanı ve Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) Başkanı Yusuf Üras, GATAB’ın Kemer’de hidroelektrik yapacağına ilişkin açıklamaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Kemer CHP İlçe Başkanı Umut Güneş’in “GATAB Kemer’de HES yapacak” iddialarını düzenlediği basın toplantısıyla yanıtlayan GATAB Başkanı Yusuf Üras, GATAB Meclisi’ne micro HES teklifinin geldiğini, alınmış bir karar ya da projenin olmadığını, konunun çarpıtıldığını iddia etti.

Kemer Güverte Kaynağı’ndaki suya yerleştirilecek tribünler vasıtasıyla elektrik üretilmesinden ibaret olan micro HES teklifini meclise taşıdıklarını belirten Üras, “Boş yere yaygara koparılıyor. Daha kesinleşmiş, gerçekleşmiş ya da projelendirilmiş herhangi bir çalışma yok. Sadece boru içinden akan sudan yararlanılması adına gelen bir micro HES teklifini GATAB Meclisi’ne taşıdık. Umut Güneş ve onun zihniyeti yine yaygara ve kuru gürültü peşindedir. GATAB’ın Kemer’de HES yapacağı yalandır” dedi.

HES gibi projelerin çok geniş kapsamlı hassas projeler olduğunu dile getiren Üras, Umut Güneş’in yargıyı boş yere oyaladığını, gündemi ve kamuoyunu meşgul ettiğini öne sürdü.

Kemer’in turizm bölgesi olması nedeniyle konunun hassas ve çevreye olan etkisinin araştırılacağını anlatan Yusuf Üras, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu istenmesinin de mecliste konuşulup kararlaştırıldığını kaydetti.

Üras, “GATAB enerji üretip bundan kar elde etmek düşüncesinde olan bir kurum değildir. Yapılması planlanan şey çok basit bir anlatımla suyun akış gücünden yararlanmaktır. Eğer bu projede küçük de olsa çevreye veya Kemer’e zarar verecek olsa, başta biz karşı çıkarız, bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

Muhabir: Okan Özer