Tunuslu Sanatçı Emel Hasankeyf’te

Kaynak: haber3.com, 23 Ekim 2012
Batman Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Batman Hasankeyf Kültür-Sanat ve Kadın Festivali kapsamında konser için Batman’a gelen Tunus’lu Emel Mathlouthi, Hasankeyf’i ziyaret etti.

Ünlü sanatçı Emel Mathlouthi, Batman’da verdiği konserden sonra soluğu Hasankeyf’te aldı. Mathlouthi, baraj altında kalacak olan tarihi kente destek olmak için burada klip çekeceğini söyledi. Bat-Der Başkanı Emin Bulut’la Hasankeyf’i gezen Mathlouthi, “Dicle nehrinden doğan bu kadar güzel ve otantik bir kentin yok olmaması gerekir. Tarihe sahip çıkmak için bende burada bir klip çekeceğim. Dünya kültür Mirası olması için bizlerde Fransa’da kampanyalara destek vereceğiz. Hasankeyf hepimizindir. Buralara sahip çıkmak zorundayız. Diclenin özgür akması için gerekirse burada konser vermeye de hazırım” dedi.

Grup arkadaşı Imad ve kız kardeşi Süreyya ile Hasankeyf’e aşık olduğunu belirten Emel Mathlouthi, Hasankeyf için Arapça bir beste yapabileceğini belirtti. Batman Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Emin Bulut ise böylesine önemli grup ve sanatçıların Hasankeyf’e sahip çıkmalarının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Kaynak: DHA