Alakırlılardan Antalya Valisine Dava

alakır4Kaynak: Bianet, 1 Şubat 2013

Alakir Nehri Kardeşliği Dedegöl Enerji’ye ait KÜRCE HES (Hidroelektrik Santral) projesi hakkında verilen yürütmeyi durdurma kararının uygulanmaması üzerine Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve sorumlu tüm yetkililer hakkında ayrı ayrı maddi ve manevi tazminat davaları açacaklarını duyurdu.

“Sorumlu tüm yöneticiler hakkında ‘görevi ihmal ve suistimalden’ ayrı ayrı suç duyurularında bulunarak haklarında soruşturma açılmasını talep ediyoruz.

“Ve ‘demokratik bir cumhuriyet’ iddiasındaki bir yönetim şeklinden dolayı da, halkın oylarıyla seçilmiş bir hükümetin atanmış bir memuru olarak, mevki ve makamının sorumlulukları dahilinde davranmayıp, ‘yasama’nın yasayla, ‘yargı’nın da ‘Yüce Türk Milleti Adına’ aldığı kararla işlettiği sürecin, ‘yürütme’ ayağı olarak görevini yerine getirmemiş olmasından dolayı da, başta Antalya Valisi Ahmet Altıparmak olmak üzere sorumlu tüm memurların derhal istifalarını verip yerlerini yürütme görevini cesurca gerçekleştirebilecek adaletli insanlara bırakmalarını talep ediyoruz.”
Neler yaşandı?

Alakır Vadisi’nde yapılmakta olan KÜRCE HES hakkında verilen yürütmeyi durdurma kararının uygulanması için dilekçe, e-posta ve twitter hesapları üzerinden yetkili yürütme organı olan Antalya Valiliği’ne yüzlerce bildirimde bulunulmuştu.

KÜRCE HES’e dair iki kez yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.

İlk yürütmeyi durdurma kararının ardından Antalya Valiliği kararın uygulanmamasına gerekçe olarak “proje değişikliği”ni göstermişti.

Bu “yeni proje”ye de dava açıldı ve 5 Aralık 2012’de mahkeme bunun için de yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Karar 27 Aralık 2012’de davacılara tebliğ edildi. Bu tarihten itiberen bir aylık yasal uygulama süresi de bitmesine rağmen karar uygulanmadı, KÜRCE HES projesinin faaliyeti durdurulmadı.

Antalya Valiliği’nin ve Dedegöl Enerji’nin yürütmeyi durdurma kararına itirazı ise 9 Ocak 2013’te reddedildi. (YY)

KÜRCE HES için verilen yürütmeyi durdurma kararı için tıklayınız.

KÜRCE HES hakkında verilen yürütmeyi durdurma kararının uygulanmasını talep eden imza kampanyası için tıklayınız.