Çin’i sel vurdu: 15 ölü, 8 kayıp!

Cin-de-sel-Temmuz-2014Kaynak: CNN, 7 Temmuz 2014
Çin’de şiddetli yağışlar ve buna bağlı meydana gelen seller nedeniyle 4 eyalette 15 kişi öldü, 8 kişi kayboldu. Çin Vatandaşlık İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Guangşi, Yünnan ve Guicou eyaletlerinde 3 Temmuz’dan bu yana süren yağışlar ve buna bağlı felaketler nedeniyle 5,9 milyon insanın olumsuz etkilendiği kaydedildi. 4 eyalette 61 bin kişinin yerinin değiştirildiği belirtilirken, 5 bin evin yıkıldığı bildirildi.

Şiddetli yağışlara bağlı doğal felaketler nedeniyle doğrudan ekonomik kaybın 3,4 milyar yüen (yaklaşık 547 milyon dolar) olduğu açıklandı.

Bugünlerde sellere maruz kalan Çin’in kuzey ve kuzeybatı bölgelerinde hazirandan bu yana da süren kuraklık nedeniyle 890 bin kişinin içme suyu sıkıntısı yaşıyor.

Çin Sel Kontrol ve Kuraklığı Azaltma İdaresi, Sincan Uygur Özerk Bölgesi, İç Moğolistan Özerk Bölgesi ve Hubey eyaletlerinin kuraklıktan en çok etkilenen bölgeler olduğunu duyurdu.

Bu eyaletlerde 1,05 milyon hektarlık ekili arazinin suya ihtiyacı olduğu belirtilirken, yeterli yağış olmadığı takdirde bölgedeki ekili arazilerin büyük zarar göreceği ifade edildi.

Üç eyalette yüzbinlerce kişinin yanı sıra çiftlik hayvanlarının da su sıkıntısıyla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.