Moskova’ya erken uyarı: Kuraklık had safhada

Moskovada kuraklik orman yanginlariKaynak: Moskovalife, 14 Mart 2014
Daha ufukta yaz yok ama Rusya’da yazın yaşamamız “kuvvetle muhtemel” olan kötü senaryo şimdiden ilan edildi: Türkiye gibi Rusya’da da etkili olan kuraklık yüzünden bu yaz özellikle Moskova çevresinde orman ve bataklık yangınlarının artması, 2010 yazında Moskovalıları nefessiz bırakan “dumanlı hava”nın geri dönmesi bekleniyor!..Rusya’da Olağanüstü Haller Bakanlığı, ülkede bu sene 2010 yılında olduğu gibi büyük çaplı yangınların meydana gelebileceği uyarısında bulundu. Bazı bölgelerde su stoklarının büyük ölçüde eridiği belirtilen bilgisi verilen açıklamada, bunun büyük yangınlara yol açabileceği belirtildi.

Kommersant gazetesinin haberine göre, Moskova, Leningrad, Saratov, Orenburg, Stravropol ve Habarovsk bölgelerinin yangın riskleriyle karşı karşıya olduğuMosk bildirildi.

Rusya’da bu sene yangın sezonunun normalden çok erken başladığına ve büyük orman yangınlarının yaşanması riskine dikkat çeken çevre örgütü Greenpeace ise, hükümeti gerekli önlemleri almamakla eleştirdi.

Rusya’da 2010 yılında yaşanan yangınlar ve devamında şehrileri esir alan duman yüzünden, çoğu solunum yolu ve kalp hastalıklarından olmak üzere bazı kaynaklara göre “bşinlerce” kişi hayatını kaybetmişti.