“Dingonun ahırı gibi arayıp bedava su istemeyin”

Doğan EkiciKaynak: Pirsus, 19 Mayıs 2014
Kayseri Hacılar Karpuzsekisi mevkiliğinde besicilik yapan besici Mustafa Usta kuraklıktan dolayı su kuyularının kuruduğunu ve hayvanları İçin su bulamadıklarını söyfedi. Belediyeye başvurmaları na rağmen belediyenin kendilerine ilgisiz kaldığını dile getiren Usta; “Belediye üç tanker su veriyor üç tanker su içinde 220 lira para istiyor” dedi.
Usta, bu hesapla 1 lira olan suyun 15 lira geldiğini söyleyerek; “Zaten kazancımız çok az bunun altından nasıl kalkarız” dedi. Durumu sormak için aradığı Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici’nin de kendisine “Dingonun ahırı gibi arayıp bedava su istemeyin” dediğini belirten Usta buna çok üzüldüğü söyledi.

Besicilik yapan Mustafa Usta Karpuzsekisi, Boyalrk, Göller Dağı, Çjpil, Seslibaşı ve etrafının kuraklık nedeniyle su sıkım tısı yaşadığını söyledi. Bir haftalık sularının kaldığın! dile getiren Usta, 10 tane olan büyükbaş hayvanına nereden su bulacağını şaşırdığını belirtti.

Usta Hacılar Kaymakamlığına dilekçe vererek su sorunlarının çözülmesini istediklerini kaymakamlığın ise dilekçeyi Hacılar Belediye’sine havale ettiğini vurguladı. Usta Hacılar Belediyesi’nin kendilerine tanker ile su vereceklerini söylediğini ama tanker başını 110 TL isteğini dile getiren usta bu hesapla vatandaş 1 liraya su içerken biz 15 liraya su içmiş olacağız” dedi.

Yazın sıcaklarda bir tanker suyun ancak bir hafta gideceğini dile getiren Usta kazancım belli.

Ben bu parayı nereden bulabilirim” dedi.

En çokta Belediye Başkanı Doğan Ekici’nin kendisine söylediği sözlere üzüldüğünü dile getiren Usta; “Mart ayının ilk haftasında önce dilekçeyi kaymakamlığı verdim oradan belediyeye havale etmişler. Önce Hacılar Belediyesinde başkan yardımcısı İle görüştüm. Başkan yardımcısı ‘Size üç tanker su gönderirim bir tanker bizden olur ama tanker başına 110 TL para alırım’ dedi. Bir hafta sonra başkan yardımcısını yeniden aradım başkanım bizler vatandaş olarak mağduruz ne yapacağız dedim. Başkan yardımcısı bu konu beni aşar belediye başkanı ile görüşün deyince başkan ile görüştüm. Başkan da meclisten karar aldık deyince bu ücret ağır biz bunu kaldıramayız. Vatandaş bir liraya su içerken biz 15 liraya su içeceğiz. Tanker başına 35 TL verelim dedim. Sarımın başkan sinirlendi ve ‘Dingonun ahırrgibi telefon ‘ edipte bedava su istemeyin” dedi. En çok ta buna üzüldüm” dedi; Usta yağışların olmaması durumunda çok ciddi sıkıntı çekeceklerini vurgularken’ gerekirse Cumhurbaşkanı ve Başbakan-a da dilekçe yazacağını belirtti.